Home  /   contactlenzen  /   lenscontrole

Contactlenscontrole

Als u contactlenzen draagt is het belangrijk om uw ogen regelmatig te laten controleren. Bij zachte lenzen en nachtlenzen adviseren wij dit elk halfjaar te laten doen. Bij vormvaste lenzen is een jaarlijkse controle voldoende, tenzij de contactlensspecialist iets anders adviseert.

lenscontrole

Waarom een afspraak voor oogonderzoek?

Tijdens de controle wordt gekeken of de sterkte van de lenzen nog goed is, maar belangrijker nog wordt er gekeken naar de conditie van het oog. Er wordt soms gezegd “ik heb toch geen klachten, waarom dan een controle” . De bedoeling is juist om problemen voor te zijn, zoals je ook regelmatig naar de tandarts gaat voor controle zonder dat er problemen zijn. We kunnen soms dingen opsporen die nu nog geen probleem zijn, maar als je ermee blijft lopen wel een probleem kunnen worden. Ook al heb je ogenschijnlijk geen klachten met je lenzen, het blijft toch verstandig om de draagtijd in de gaten te houden. Probeer de lenzen 1 a 2 uur voor het slapen gaan uit te doen. Dit om eventuele zwelling van het hoornvlies weer te laten slinken en zo het hoornvlies in een goede conditie te houden.
Draag ook eens een dag tussendoor een bril. Voor onze contactlensklanten kunnen we al een bril naast lenzen aanbieden vanaf € 100.- compleet.

Doe voor vertrek: De lenzencheck!

Het is het schrikbeeld van iedere vakantieganger: discomfort, wazig zien of rode ogen. Iedereen in Nederland kent de BOVAG auto check. Goed voorbereid op vakantie scheelt een hoop ellende en stress, maar doen we dit eigenlijk wel met onze contactlenzen? Welke maatregelen neemt u voor een zorgeloze vakantie met scherp zicht? Lees verder vakantiecheck