Lenscontrole

Lenscontrole

Als je contactlenzen draagt, is het belangrijk om de ogen regelmatig te laten controleren. Bij zachte lenzen en nachtlenzen adviseren wij dit elk halfjaar te laten doen. Bij vormvaste lenzen is een jaarlijkse controle voldoende, tenzij de contactlensspecialist iets anders adviseert.

CONTACT

0113-563 214
Info@devisseroptiek.nl
Afspraak maken

Waarom controle

Tijdens de controle wordt er gekeken of de sterkte en de pasvorm van de lenzen nog goed is, maar belangrijker nog, er wordt gekeken naar de conditie van het oog. Klanten zeggen vaak ‘Ik heb toch geen klachten, waarom dan een controle?’ De bedoeling is juist om problemen te voorkomen, zoals je ook regelmatig naar de tandarts gaat voor controle, terwijl je geen klachten hebt.

Draagtijd

We kunnen soms problemen signaleren die nu nog geen klachten geven, maar als je niet op tijd ingrijpt wel ongemak of complicaties kunnen veroorzaken. Ook al heb je geen klachten met je lenzen, het is verstandig een maximale draagtijd van tien tot twaalf uur aan te houden. Het langdurig dragen van, met name zachte lenzen, is toch een belasting voor de ogen.

Goede conditie

Probeer de lenzen één a twee uur voor het slapen gaan uit te doen. Daardoor kan een eventuele zwelling van het hoornvlies weer slinken. Op die manier houd je het hoornvlies in een goede conditie.

Draag ook eens een dag tussendoor een bril. Voor onze contactlensklanten kunnen we al een bril naast lenzen aanbieden vanaf € 125.-