Home  /   oogmeting

Oogmeting

oogmeting1Oogmetingen worden verricht door onze gediplomeerde opticiens.
Zij zijn opgeleid om eventuele oogafwijkingen te traceren en zonodig een doorverwijzing naar huisarts c.q. oogarts te verzorgen. We controleren het binoculaire zicht, meten de oogdruk, bepalen de gezichtsscherpte en kunnen d.m.v. een ophtalmoscoop een gedeelte van het netvlies bekijken. Niet zelden voorzien we ook mensen zonder directe visuele klachten van een bril. Te denken valt dan aan andere ongemakken zoals hoofdpijnklachten, bepaalde evenwichtsstoornissen of dyslexie. D.m.v. een zogenaamde prisma bril, kunnen deze klachten vaak tot een minimum beperkt worden. Om u het beste van dienst te kunnen zijn doen wij alle oogmetingen bij voorkeur op afspraak.

Oogmeting, ook aan huis

Wij verrichten oogmetingen aan huis bij mensen die ziek zijn of slecht ter been. In overleg nemen wij een passende collectie monturen mee, als de bril gereed is bezorgen wij deze in overleg weer bij u aan huis. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden.

Zimo Consult

Oogmetingen gaan bij ons verder dan de sterkte bepalen, wij testen tevens het effect van een voorschrift op de motoriek. Soms kan een bril voor de drager de oplossing van de klachten zijn, het kan echter ook voorkomen dat een bril juist de klachten versterkt. Refractieafwijkingen en/of foriëen kunnen voortkomen uit lichamelijke klachten. Soms is dat lastig vast te stellen. Een contraexpertise door een extern specialist kan dan wenselijk zijn. Daarom hebben wij onder andere een samenwerkingsverband met Hans Boer van Zimo Consult uit Goes.

zimo