• You can enter slide name here
  • You can enter slide name here

    Serengeti

    For wherever the road takes you.

  • You can enter slide name here

zonnebril van de optiek, daarom!

Waarom een zonnebril bij een opticien kopen als je bij elke drogist of benzinepomp voor minder geld een trendy model kunt aanschaffen!

Een goede zonnebril biedt in de eerste plaats een perfecte bescherming tegen fel zonlicht en filtert 100% van de schadelijke UV-straling. Hele goedkope zonnebrillen bieden deze bescherming soms niet. Er wordt vaak gedacht: hoe donkerder, hoe beter….

Niets is echter minder waar, bij hele donkere glazen zonder 100% UV-blokkering wordt de pupil verwijdt en komt er juist nog meer schadelijk licht binnen dan het oog van nature doorlaat naar het netvlies. Dit geeft een verhoogde kans op staar en sneeuwblindheid/lasogen.

Uiteraard wordt het modische aspect niet uit het oog verloren. Een zonnebril is beslist een onmisbaar deel van de uitstraling. Echte modemerken als Prada, Diesel en bijvoorbeeld Prego zijn net als kleding en schoenen wel duurder, maar hebben wel de “looks”en natuurlijk een prijs die men betaalt voor kwaliteit.

Voor wie minder wil besteden zijn er genoeg alternatieven zoals Supervisor en Sinner deze zijn nu verkrijgbaar vanaf €20.- Uiteraard zijn al onze zonnebrillen voorzien van een UV-filter. Kom passen in onze winkel, Zien is tenslotte beleven!

RB3025

Diesel denim

polariserende glazen

zeiss-polarised

Waarom zou u kiezen voor een zonnebril met gepolariseerde glazen?

  • Wanneer komt de zonnebril met gepolariseerde glazen volledig tot zijn recht? Dit is wanneer er horizontale schitteringen ontstaan. Vaak zien we dat deze schitteringen ontstaan als licht weerkaatst op een glad oppervlak. Je kunt hierbij denken aan een nat wegdek, op het water of  sneeuw op de piste.
  • Werking van polariserende glazen; ze filteren / reduceren de hinderende horizontale schittering en reflecties uit je gezichtsbeeld. Het dragen van een gepolariseerde zonnebril zorgt voor een veel veiligere situatie op de weg.
  • Voordelen van een zonnebril met polariserende glazen zijn; Het verminderen van schitteringen, een hoger contrast, een duidelijkere kleurwaarneming. Deze glazen zijn vaak te verkrijgen in de kleuren; grijs, groen en bruin. Het dragen van een modieuze en degelijke zonnebril is natuurlijk ook een mooie verschijning.
  • Nadelen van gepolariserende glazen; in sommige situaties heeft de fabrikant al een polariserende functie ingebouwd om het comfort van het product te verhogen. Wanneer je dan ook nog een polariserende zonnebril draagt werkt dit averechts. Voorbeelden hiervan zijn een smartphone of een navigatiescherm.

geslepen glazen

Goede zonneglazen zijn net als “gewone” brillenglazen optisch geslepen en niet geperst zoals bij massaproduktie. U zult zien dat deze glazen veel contrastrijker zijn. De soms aanwezige blauwe gloed in de lucht (glare) wordt teniet gedaan. Sommige glazen hebben contrastfilters waardoor de kleuren veel helderder naar voren komen. Denk bijvoorbeeld aan golfers, vrachtwagenchauffeurs en zweefvliegers, zij stellen vaak veel hogere eisen aan een zonnebril. Gespecialiseerde merken hierin zijn bijvoorbeeld Serengeti en Ray Ban.

zonneglazen

Op sterkte

Veel van onze zonnebrillen zijn ook op uw eigen sterkte te maken.
Van verteglazen tot multifocaal in een groot aantal kleurmogelijkheden, maar ook gepolariseerd en contrastverhogend zijn hierin mogelijk.