Contactlenzen

Contactlenzen

Als je eenmaal hebt gekozen voor contactlenzen, sta je meteen voor de volgende keuze: Ga je voor harde of zachte lenzen? Kies je voor het scherpste zicht of het hoogste comfort?
En waarom is het verstandig om ze door een gediplomeerd contactlensspecialist te laten aanmeten?

CONTACT

0113-563 214
Info@devisseroptiek.nl
Afspraak maken

Zachte lenzen

Zachte lenzen worden tegenwoordig meestal uitgevoerd in een hoog zuurstof doorlatend siliconen hydrogel materiaal. Zachte lenzen zijn er als daglenzen, tweewekelijkse lenzen en als maandlenzen. Daarnaast zijn er maatwerk lenzen. Deze worden gebruikt indien de sterkte of cilinder hoger is dan gemiddeld, of wanneer de hoornvlies kromming niet standaard is. Er zijn ook zachte lenzen met een leesgedeelte, de zogenoemde multifocale contactlenzen.

Maatwerk

Harde zuurstof doorlatende lenzen (vormstabiel) zijn nog steeds een uitstekende keuze. Het is een gezonde manier van lenzen dragen en geeft de minste kans op (ontsteking gerelateerde) oogproblemen. Deze lenzen zijn in alle sterkten uit te voeren, dus ook torisch en met leesgedeelte. Zeker bij kinderen en tieners heeft dit type lens de voorkeur.

Als standaard zachte lenzen geen optie zijn omdat jouw oogspecificaties niet voldoen aan het ‘one-size-fitts-all principe’, is maatwerk de oplossing.

De contactlensspecialist brengt jouw hoornvlies in kaart middels een topograaf en op basis van die gegevens wordt er speciaal voor jou een lens ontwikkeld. Maatwerk zorgt dan voor een betere pasvorm, meer comfort en het scherpste zicht.

Medische contactlenzen

Een van onze specialisaties is het aanmeten van medische contactlenzen. Bij sommige afwijkingen aan het hoornvlies is het niet mogelijk om met een bril goed zicht te krijgen. Ook kan het noodzakelijk zijn ter bescherming van het hoornvlies.

Nachtlenzen

Nachtlenzen® zijn ideaal. Je draagt ze ’s nachts en ziet dan overdag scherp zonder bril of lenzen. Met Nachtlenzen® heb je overdag dus geen last meer van stofjes en vuiltjes in je oog en kun je volledig vrij bewegen. Wil je weten of je geschikt bent voor nachtlenzen, maak een afspraak!