• You can enter slide name here
  • You can enter slide name here

contactlenzen

Contactlenzen zijn er in verschillende soorten, materialen en uitvoeringen. Er zijn vormvaste lenzen en zachte lenzen. Vormvaste lenzen, dit zijn de zogenaamde ‘harde’ contactlenzen. Deze lenzen drijven op het traanvocht van het oog en gaan afhankelijk van het materiaal 1 tot 3 jaar mee. nachtlenzenEr zijn ook nachtlenzen, dit zijn ook vormvaste lenzen, deze worden tijdens de slaap gedragen en corrigeren dan uw sterkte lees meer

Zachte lenzen worden tegenwoordig meestal uitgevoerd in een hoog zuurstofdoorlatend siliconen hydrogel materiaal.
Zachte lenzen zijn er als daglenzen, tweewekelijkse lenzen en als maandlenzen. Daarnaast zijn er halfjaarlijkse maatwerk lenzen, deze worden gebruikt indien de sterkte of cilinder hoger is dan gemiddeld.

Daglenzen zijn uitermate geschikt voor mensen die maar af en toe lenzen willen dragen, bijv. voor sport of een avondje uit. Uiteraard kunnen ze ook dagelijks gedragen worden.

contact_lenses_banner2

PureVision 2HD

pure_vision_2_HD_virPureVision 2 HD lenzen zijn zachte maandlenzen die gemaakt zijn van een siliconen hydrogel materiaal.
Het lensdesign reduceert sferische abberaties van zowel de contactlens als van het oog zelf. Dit betekend een scherper zicht met name onder lage lichtomstandigheden. Het unieke siliconen hydrogel materiaal en de gepatenteerde oppervlaktebewerking creëren een lens die bestand is tegen dehydratie (uitdroging), een beter comfort heeft, en beter bestand is tegen afzetting van eiwitten. Tevens heeft het materiaal als positieve eigenschap een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid, waardoor 97% van de beschikbare zuurstof het hoornvlies bereikt. Dit heeft als voordeel dat de lenzen de hele dag gedragen kunnen worden, hoe lang de dag ook duurt. Om deze eigenschap te waarborgen blijft het uiteraard belangrijk dat de lenzen op tijd vervangen worden.
De PureVision 2 HD contactlens is ook leverbaar in een torische uitvoering, dus voor mensen met een cilinder in de bril of lenzen, en in een multifocale uitvoering als u aan een leesgedeelte toe bent. Kortom, de PureVision 2 HD familie, zien in High Definition voor iedereen.

Acuvue Oasys

OASYS® - Campagne beeld

Dit is een tweede generatie siliconen hydrogel lens in een 2 wekelijks vervangings systeem. De lens is ultra zacht en flexibel door een lage frictiecoefficient. Tevens hebben deze lenzen een klasse 1 UV-filter, het hoogste niveau van UV-bescherming van alle zachte snelvervangingslenzen. Door de hoge zuurstofdoorlaatbaarheid van bijna 100% is dit een van de gezondste lenzen voor het oog. De HYDRACLEAR PLUS-technologie zorgt voor een uitstekende bevochtiging waardoor de ogen vochtig en fris aanvoelen. Dit alles zorgt voor een beter draagcomfort gedurende de dag.

lensverzorging

Het comfort van uw contactlenzen dient optimaal te zijn. Frisse en heldere lenzen zijn erg belangrijk, ook aan het einde van iedere dag. De Visser Optiek levert desinfectie- en reinigingsvloeistoffen van diverse merken. lees verder

Xtralens

De Visser Optiek is gecertificeerd leverancier van het merk Xtralens.
Xtralens is een contactlens die is ontworpen bij Eculens, een optometrisch laboratorium in Rotterdam dat is gespecialiseerd in onderzoek naar en ontwikkeling van contactlenzen. Daar zijn al twintig jaar geleden door de Rotterdamse optometrist/werktuigbouwkundige Dirk van Meurs de eerste stappen gezet op een pad dat heeft geleid tot een uniek product, een contactlens die voor elk oog aangepast kan worden.
Want, zoals dat geldt voor een vingerafdruk, niet één oog is hetzelfde. Tot voor kort had men de keuze uit twee soorten lenzen: de harde (of vormstabiele) lens en de zachte lens. De harde lens, die vormvast is en op het traanvocht in het oog drijft, wordt door veel mensen als onaangenaam ervaren, omdat deze bij iedere knipperslag enigszins wordt bewogen. Veel mensen gaan daarom al snel over op zachte lenzen. Deze voelen prettig aan en wennen snel, maar juist dat comfort kan bedrieglijk zijn en problemen veroorzaken. De door Eculens ontwikkelde Xtralens is weliswaar ook een harde, vormstabiele lens, echter met een belangrijk verschil: deze lens is een maatwerk lens en wordt aan de hand van de metingen die de contactlensspecialist heeft gedaan voor elk oog op een honderdste nauwkeurig op maat gemaakt, daardoor is het comfort veel hoger en de stofjesgevoeligheid veel minder.

TIP: Wist u dat u op www.contactlenzen.nl zeer veel nuttige informatie terug kunt vinden over diverse soorten lenzen?
Logo-ANVC gediplomeerd

Uw lenzen worden uitsluitend door gediplomeerde contactlensspecialisten gecontroleerd. De Visser Optiek is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC).