Oogzorg

Oogzorg

Oogmetingen worden verricht door onze gediplomeerde opticiens. Zij meten de oogsterkte, controleren de samenwerking tussen de ogen, meten de oogdruk en kunnen door middel van een scan een gedeelte van het netvlies bekijken. Zij zijn opgeleid om eventuele oogafwijkingen te traceren en zo nodig een doorverwijzing naar huisarts of oogarts te verzorgen.

oogzorg ronald meet

CONTACT

0113-563 214
Info@devisseroptiek.nl
Afspraak maken

Prismabril

Ook wanneer je geen visuele klachten hebt, kan je veel profijt hebben van een bril. Denk aan andere lichamelijk klachten zoals hoofdpijn, bepaalde evenwichtsstoornissen, fixatie disparatie of leesproblemen (dyslexie). Middels een prismabril kunnen deze klachten vaak tot een minimum worden beperkt of soms zelfs helemaal verdwijnen. Om u het beste van dienst te kunnen zijn, doen wij oogmetingen bij voorkeur op afspraak.

Bezoek aan huis

Wij verrichten oogmetingen aan huis bij mensen die ziek of slecht ter been zijn. In overleg nemen wij een passende collectie monturen mee en zodra de bril gereed is, bezorgen wij deze weer bij u aan huis. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden.

Lichamelijke klachten

Een bril kan de oplossing zijn voor lichamelijke klachten die niet direct te maken hebben met het zicht. Anderzijds kan een bril met een verkeerde correctie lichamelijke klachten veroorzaken. Daarom gaan oogmetingen bij ons verder dan alleen het bepalen van de sterkte. Wij testen tevens het effect van een voorschrift op de motoriek. Wanneer wij het vermoeden hebben dat een refractieafwijking of afwijkende oogstand een lichamelijke oorzaak heeft, werken we samen met de fysiotherapeut, osteopaat, chiropractor of podoloog.